תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודאודות היחידה לראומטולוגיה
היחידה לראומטולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים היא הגדולה מסוגה בישראל ומונה צוות של חמישה רופאים בכירים, ארבעה רופאים מתמחים, שתי אחיות ושתי מזכירות רפואיות.
יעוד היחידה הוא להעניק שירות רפואי לכל הילדים המטופלים שלנו ברמה הגבוהה ביותר, להוביל את תחום ראומטולוגית הילדים בארץ ולקדם את המחקר בתחום בארץ ובעולם.
פרופ' גיל אמריליו, מנהל היחידה לראומטולוגיה במרכז שניידר, הוא בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. את התמחות העל בראומטולוגיה עשה באוניברסיטת UCLA שבלוס אנג'לס. פרופ' אמריליו עובד במרכז שניידר בשנת 2014, שימש כרופא בכירו וכמנהל שירות מחלות FMF ו-PFAPA, עד למינויו לתפקיד מנהל היחידה.
פעילות היחידה כוללת:
-
מרפאת ראומטולוגית ילדים הפועלת חמישה ימים בשבוע, בימים ראשון עד חמישי וכוללת את השלוחה הצפונית בקיבוץ גבעת חיים איחוד (במסגרת מרפאת שניידר בקהילה) אחת לשבוע, בימי רביעי.
-
שירות הזרקות למפרקים לכל הגילאים תחת סדציה (הרדמה) או על ידי שימוש בגז צחוק.
-
מתן יעוצים למחלקות אשפוז הילדים במרכז שניידר, מחלקת אשפוז יום והמחלקה לרפואה דחופה (מיון).
-
הפעלת מרפאות רב תחומיות יחד עם יחידת עור (מרפאת סקלרודרמה ודלקת מפרקים פסוריאטית) המכון הנפרולוגי (מרפאת לופוס) והיחידה לגנטיקה (המרפאה למחלות אוטואנפלמטוריות).
-
השתתפות במחקרים רפואיים הן ביוזמת היחידה עצמה והן מחקרים בתרופות חדישות.
-
שיתופי פעולה עם ארגוני המחקר הרפואיים באירופה ובצפון אמריקה.
-
הצגת מחקרי היחידה בכנסים מקומיים ובינלאומיים.
-
תוכנית התמחות על בראומטולוגית ילדים לרופאים מומחים ברפואת ילדים, התוכנית הגדולה מסוגה בישראל.
-
מתן הרצאות וסמינרים קליניים לסטודנטים לרפואה של אוניברסיטת ת"א בתחום ראומטולוגית ילדים.
-
מתן שירות ביצוע בדיקות מעבדה מיוחדות ובדיקות גנטיות למחלת FMF.
מהי ראומטולוגיה בכלל וראומטולוגית ילדים בפרט?
ראומטולוגיה הינה התמחות-על של הרפואה הפנימית ורפואת הילדים, העוסקת באבחנה, בטיפול ובמחקר של מחלות דלקתיות שהן לרב אוטואימוניות – מצב בו מערכת החיסון מתעוררת ומייצרת נוגדנים עצמיים המכוונים לתאים ואיברים שונים בגוף. במחלות הראומטולוגיות הנוגדנים העצמיים או מערכת החיסון לבדה מובילים לדלקת בגוף או באיבר, שאינה נובעת מסיבה אחרת כמו זיהום בחיידק או בוירוס.
הראומטולוגיה עוסקת בעיקר במחלות בהן קיימת מעורבות של מפרקים (ארתריטיס) והרקמות הסמוכות להם, כגון גידים, רצועות ושרירים, אך יכולות לערב איברים רבים אחרים כמו כלי דם, לב, ריאות, כליות, עור ועיניים.
בילדים קיימות מחלות ראומטיות ייחודיות שמקורן יכול להיות גנטי, להתלוות למחלות אחרות (כמו פסוריאזיס או מחלות מעי דלקתיות), להופיע לאחר זיהום חיידקי או ויראלי, או להופיע מסיבה לא ידועה.
כמה מהסיבות הנפוצות להפניה לראומטולוג ילדים הן נפיחות ונוקשות מפרקים, חום מתמשך בלתי מוסבר או חומים מחזוריים, פריחות, ודלקת כרונית.
קישורים חיצוניים:
CARRA
PRINTO
מפרקים צעירים
האיגוד הראומטולוגי
עמותת חולים