חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

חייו של בן 12 שלקה בשבץ מוחי ניצלו לאחר שעבר צנתור במרכז שניידר

ילד בן 12 ששיחק כדורגל עם חבריו בהפסקה בביה"ס איבד את הכרתו. הילד הובהל במהירות למרכז שניידר, צעד שהציל את חייו ומנע, ככל הנראה, סיבוכים אפשריים והשלכות ארוכות טווח
פורסם: 09.01.24 | עודכן: 14.01.24

אירוע דרמטי התרחש בשבוע שעבר בבית ספר בהרצליה, כשילד בן 12 ששיחק כדורגל עם חבריו בהפסקה בביה"ס אחז בראשו והחל לאבד את הכרתו. במהלך המשחק הבחינו הילדים שהכרתו של חברם מתערפלת והבחינו שמצבו מידרדר. מכיוון ששמרו את הקוד הסודי של מכשירי הסלולר האחד של השני, הם נכנסו למכשירו ויידעו מיד את הוריו ואת צוות בית הספר. הודות לעירנותם ותושייתם, הילד הובהל במהירות למרכז שניידר לרפואת ילדים, צעד שהציל את חייו ומנע, ככל הנראה, סיבוכים אפשריים והשלכות ארוכות טווח.

הילד הגיע למחלקה לרפואה דחופה בשניידר (מיון), שם הצוות הרפואי החל בבדיקות אינטנסיביות. מאחר שהילד הגיע מבולבל, ולא הצליח לדבר, הבינו הרופאים שמשהו לא טוב מתרחש, והעבירו אותו מיד ל-CT ראש. ההדמיה המוחית איתרה כי לקה בשבץ מוחי מדמם בשל פציעת כלי דם מרכזי במוח. הדימום גרם להופעת קריש דם, ולסימנים הנוירולוגיים האופייניים לשבץ. עם האבחנה הוא הובהל לחדר הצנתורים, שם עמלו על הוצאת הקריש ותיקון כלי הדם הקרוע. הילד הועבר לאשפוז בטיפול נמרץ כשהוא מטופל בנוגדי קרישה וכיום מצבו הולך ומשתפר.

לדברי אימו של הילד: "עדיין קשה לנו לעכל את מה שקרה. זה לא פשוט כשהילד שלך בריא ופעיל ומתרחש עליך כזה סיוט. לא הפסקנו לבכות ארבעה ימים. מחיים רגילים פתאום הכל משתנה לנו. המזל שלנו הוא שהיו סביבו אנשים טובים שהצילו את חייו. מהחברים שלו שהזעיקו עזרה, להחלטה של הפראמדיקים של מד"א לפנות אותו לשניידר ועד הטיפול המדהים שקיבלנו בבית החולים. כל עיכוב של דקות בטיפול, היה יכול להסתיים באסון".

לדברי פרופ' רחל שטראוסברג, נוירולוגית בכירה במרכז שניידר לרפואת ילדים: "הילד אובחן עם אוטם מוחי (שבץ מוחי), מקרה נדיר ביותר לגילו. הוא עבר צנתור ממושך וטיפולים לתוך הווריד ולשמחתנו הרבה חייו ניצלו. אין לנו עדיין תשובות מה גרם לקרע בכלי הדם שהוביל לשבץ אבל בינתיים הוא משתפר היטב. המסר המרכזי הוא שבכל מקרה של סימני שיתוק, חולשה, בלבול וחוסר יכולת לדבר, צריך להזעיק מיד מגן דוד אדום ולפנות לבית חולים. במקרה כזה חלון הזמן לטפל מבלי שייגרם נזק בלתי הפיך הוא מצומצם מאוד, וככל שהטיפול יהיה מהיר יותר, כך הסיכוי להינצל ולהשתקם יהיה גבוה יותר".

עבור לתוכן העמוד