חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

במותו ציווה להם את החיים: פואד בן ה-3 נהרג בתאונת דרכים, שלושה ילדים קיבלו את חייהם במתנה

מרתון השתלות איברים התקיים במרכז שניידר לרפואת ילדים במהלך סוף שבוע אחד הודות לתרומת איברים: כבד, כליות ולב הושתלו ב-3 ילדים והצילו את חייהם
פורסם: 02.10.22 | עודכן: 06.10.22


מימין: בלה הניג, אמה של ליבי וסמר מחאמיד עם ליבי בעגלה, אמו של פואד. משמאל: בלה וסמר, מג'ד מחאמיד, אביו של פואד ובנצי גלעדי אביה של ליבי

 

התרגשות רבה נרשמה במרכז שניידר עם ההודעה שהגיעה על תרומה של כליות, כבד ולב לילדים הנזקקים להשתלת איברים להצלת חייהם. הבשורה המרגשת הגיעה הודות למשפחתו של פואד מחאמיד בן ה-3 שנהרג בתאונת דרכים מצערת, אשר בשעתה הקשה ביותר החליטה לתרום את איבריו. כמו במבצע צבאי מורכב, נערכו בשעות הלילה אנשי צוות רבים מבית החולים, ביניהם: כירורגים, מרדימים, אחיות חדר ניתוח ועוד, לקראת ההשתלות המורכבות שהתקיימו ברצף במהלך סוף שבוע אחד.

 

נער בן 15 אשר סובל ממחלת כליות גנטית כרונית, ומטופל בהמודיאליזה כשנה וחצי, קיבל תרומה של כליות, ילדה בת 4 עם מחלה מטאבולית קיבלה תרומת כבד, וחיה ליבי גלעדי, בת ה-3 אשר סובלת מאי ספיקת לב כרונית, וחייה היו תלויים עד עתה ב"ברלין הארט" (לב מלאכותי במזוודה המשמש כגשר עד להשתלת לב אנושי) קיבלה את הלב המיוחל. ליבי מאושפזת במרכז שניידר מזה חודשים ארוכים בהמתנה להשתלה. במפגש מרגש במרכז שניידר בנוכחות הנהלת שניידר וצוות הרופאים שטיפל בליבי לאורך השנה האחרונה, פגשו הוריה של ליבי את הוריו של פואד בן ה-3 שליבו הושתל בגופה.

 

בלה הניג, אמא של ליבי, הודתה להוריו של פואד ואמרה כי "מדהים שיש אנשים כאלו, אין מילים בפי. מצד אחד אני, אני שמחה ומצד שני משפחה אחרת עם כאב כל כך גדול".  סמר מחאמיד, אמו של פואד, אמרה בתגובה כי "אין דבר שיכול לנחם אותנו יותר מהידיעה שבמותו פואד הציל חיים של ילדים אחרים". סמר סיפרה כי הייתה קוראת לפואד (שפירושו לב בערבית) פואדי, שזה ליבי ועכשיו הלב שלו של ליבי הוא אחד".

לדברי ד"ר אפרת ברון הרלב, מנהלת מרכז שניידר: "במרכז שניידר אנחנו רואים כל כך הרבה חיבורים כאלה בין העמים, בין המגזרים, בין המגדרים שהם המובן מאליו שלנו, והלוואי וגם בשאר המערכות במדינת ישראל ובשאר המקומות זה היה המובן מאליו".

את ההשתלות המורכבות ביצעו מומחי שניידר - את השתלת הכבד והכליות ביצעו ד"ר מיכאל גורביץ, מנהל יחידת השתלות כבד במרכז שניידר וד"ר סיגל אייזנר, מנהלת שירות השתלות כליה במרכז שניידר. השתלת הלב בוצעה על ידי ד"ר גבי אמיר. השתלות האיברים בוצעו בשיתוף מערך חדרי הניתוח ומחלקת ההרדמה של בית החולים בראשותה של ד"ר ילנה צייטלין. לאחר השתלת הלב הועברה ליבי לטיפול נמרץ לב בראשותו של פרופ' עובדי דגן. מושתלת הכבד ומושתל הכליות הועברו לטיפול ביחידה לטיפול נמרץ בשניידר בראשותו של פרופ' אלחנן נחום ומשם למחלקת ילדים ג' בראשות פרופ' עירית קראוזה.

מרכז שניידר לרפואת ילדים הוא בין בתי החולים הבודדים לילדים בעולם אשר ערוך לבצע מרתון השתלות איברים. מדובר בסדרה של השתלות איברים מתמשכות, שבמהלכן עוסקים עשרות אנשי צוות בביצוע מספר ניתוחי הנצלה והשתלה בזמן קצר, לאחר תרומה מתורם יחיד. כיוון שתרומות מגיעות בהודעה קצרה, קיימת חשיבות רבה לתיאום בין הצוותים הרפואיים והמנהלתיים שנרתמים יחד לביצוע ההשתלה. בכדי שיתאפשר לבצע מספר ניתוחי השתלות מורכבים,  נדרשת היערכות מיוחדת של צוותי בית החולים, ביניהם: מערך חדר הניתוח, כירורגים מומחים בהשתלות איברים בילדים, רופאים מרדימים, צוות יחידת האולטראסאונד, אחיות חדר ניתוח, רופאי טיפול נמרץ ועוד.

מרכז שניידר לרפואת ילדים הינו בית החולים המבצע את מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל. מאז הקמתו בוצעו למעלה מ- 700 השתלות לב, ריאה, כבד וכליות בתינוקות, ילדים ובני נוער באחוזי הצלחה הדומים למרכזים הרפואיים הטובים בעולם.

עבור לתוכן העמוד