תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודהמלצות מומחי מרכז שניידר לקראת האביב
גרגרי האבקה של צמחים שונים (בעיקר אלו נטולי פרחים צבעוניים המאובקים על ידי חרקים) נישאים באוויר עם התחממות והתייבשות מזג האוויר ובתלות ברוח. כתוצאה מהמגע בין גרגרי האבקה השונים הנישאים באוויר וריריות האף ודרכי הנשימה, תאים מסוימים המפוזרים בריריות דרכי הנשימה משחררים חומר הנקרא היסטמין והוא האחראי לתופעות האלרגיות השונות. הצמחים האלרגנים הפורחים בארץ בעיקר באביב הם עצי ברוש (מתחיל הפריחה בחודש פברואר), זית פקאן ותמר, צמחים ממשפחת הדגניים ושיחים שונים.
ד"ר נופר מרכוס מנדלבליט, מנהלת השירות לאימונולוגיה קלינית בילדים במכון לאימונולוגיה ואלרגיה במרכז שניידר, מציינת כי ילדים ומבוגרים שנמצאו אלרגיים לגרגרי אבקה של צמחי האביב, ומעוניינים לטייל ולשהות בחוץ, מומלץ לקחת טיפול קבוע בתקופה זו נגד אלרגיה, הכולל תכשירים אנטיהיסטמינים מדור שני שאינם מרדימים, וספריי סטרואידים נזאלי לפי המלצת רופא עם מרשם. ישנם חיסונים בזריקות תת עוריות נגד אלרגיה, הם מאד יעילים עבור אלרגיה עונתית וניתן לבצעם במרפאה במרכז שניידר. כמו כן, למי שגר באיזור כזה, מומלץ לסגור החלונות בבית במידת האפשר ולא לתלות כביסה ליבוש בחוץ.
במסגרת מרפאת אלרגיה במרכז שניידר, ניתן לאבחן את גורמי האלרגיה השונים באמצעות תבחיני עור מידיים. הטיפולים כוללים טיפול תרופתי כמו תרופות אנטיהיסטמיניות דרך הפה, ספריי לאף וטיפות עיניים, וכן משאפים לריאות, למי שזקוק לכך. טיפול לטווח ארוך יותר הינו אימונותרפיה (הפחתת הרגישות של הילד לאלרגן ידוע). בטיפול זה מזריקים את האלרגנים במינון וריכוז נמוכים העולים כל שבוע ועל ידי כך גורמים למערכת החיסון ליצור תגובות חיסוניות רצויות נגד האלרגנים וולהפחית את יצירת הנוגדנים האחראים על התגובות האלרגיות בגוף.