תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודמחוברות בגופן: אמא ל-4 תרמה את כלייתה לנערה בת 14 שלא הכירה והצילה את חייה
מפגש בין משפחת מלכה ומשפחת בקשי
אפרת מלכה, בת ה-14 מבאר שבע, סבלה ממחלה מטאבולית שגרמה להתדרדרות של הכליות עד כדי אי ספיקה, ונזקקה לתרומת כליה להצלת חייה. אפרת טופלה במכון הנפרולוגי במרכז שניידר, שם עברה טיפולי דיאליזה בשנה האחרונה. לפני מספר חודשים התבשרו הוריה של אפרת, דקלה ועוזי, בבשורה המרגשת בחייהם- נמצאה התורמת המתאימה.
אסתר בקשי, בת 44, אמא ל-4 ילדים וגננת ממודיעין עילית, החליטה על תרומה יוצאת דופן- לתת את כלייתה לילד או ילדה שאינה מכירה כדי להציל את חייהם. אסתר ובעלה אורן ניגשו שניהם לתהליך, באמצעות עמותת 'מתנת חיים', כאשר סוכם ביניהם שהראשון שיימצא מתאים יהיה התורם. באירוע הדלקת נרות לחנוכה שנערך במרכז שניידר, התקיים מפגש מרגש בין שתי המשפחות, שכעת מחוברות לתמיד.
אסתר ואורן ביקשו למסור כי "מבחינתנו כל עוד אנו בריאים ויכולים להעניק חסד לאדם אחר שצריך את עזרתנו תוך סיכון מינימאלי, אין פה בכלל מקום לשאלה. כל אחד מאיתנו יכול להיות במקום הנזקק הזה שאף אחד לא בוחר להיות בו. תרומת איברים זו לא הצלה של אדם אחד- מאחורי כל חולה עומדת משפחה שנקלעה למשבר ועומדת על סף פירוק בכל המובנים, ולכן מדובר בהצלה של משפחה שלמה".
דקלה ועוזי, הוריה של אפרת, אמרו כי "אין לנו מילים כדי להודות לתורמת המלאכית, אמא ל-4 ילדים, שהחליטה על מעשה אצילי שכזה, זה ממש לא מובן מאליו. אנו רוצים לציין לטובה את כל הצוות בשניידר שטיפל, תמך, עודד וחיזק אותנו ואת אפרת. אפרת הגיעה לבית החולים כילדה מאוד סגורה, ולמרות כל הקושי שעברה הצליחה, בזכות כל העוסקים במלאכה, להיפתח ולשמוח. מבחינתנו זכינו בשתי משפחות נוספות- משפחת בקשי ומשפחת שניידר".
שתי הפרוצדורות- הוצאת הכליה והשתלתה בוצעו חדר ליד חדר במרכז שניידר, על ידי צוות מערך ההשתלות בהובלת ד"ר סיגל אייזנר, מנהלת שירות השתלות כליה במרכז שניידר ורופאה בכירה במחלקת ההשתלות בביה"ח בילינסון וד"ר מיכאל גורביץ, מנהל יחידת השתלות כבד במרכז שניידר. עוד השתתפה בניתוח, הרופאה המרדימה, ד"ר ילנה סנקו. עם סיום הניתוח, הועברה אסתר להמשך טיפול בבית החולים בילינסון, ואפרת לטיפול ביחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר, בראשות פרופ' אלחנן נחום, ומשם לאשפוז במחלקת ילדים ג', בניהולה של פרופ' עירית קראוזה.
מרכז שניידר לרפואת ילדים הוא בין בתי החולים הבודדים לילדים בעולם אשר ערוך לבצע מספר רב של השתלות איברים. ניתוח השתלת כליה מתורם חי, הינו ניתוח מורכב במיוחד, אשר דורש היערכות מיוחדת של צוותי בית החולים, בתוכם: כירורגים מומחים בהשתלות איברים בילדים, נפרולוגים, מרדימים, צוות יחידת האולטראסאונד, אחיות חדר ניתוח, רופאי טיפול נמרץ ועוד. במסגרת הניתוח, מוכנסים בו זמנית לחדרי הניתוח הן התורם המבוגר והן הילד הנזקק לתרומה. בתחילה, נלקחת הכליה מן התורם המבוגר, ולאחר מכן היא מועברת לחדר הניתוח של הילד. הילד הנזקק לתרומה עובר הליך של השתלה, ומקבל את הכליה שנתרמה עבורו.
מרכז שניידר לרפואת ילדים הינו בית החולים המבצע את מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל. מאז הקמתו בוצעו למעלה מ- 700 השתלות לב, ריאה, כבד וכליות בתינוקות, ילדים ובני נוער, באחוזי הצלחה הדומים למרכזים הרפואיים הטובים בעולם.
שניידר בתקשורת
אם ל-4 תרמה כליה לנערה בת 14 שלא הכירה והצילה את חייה
אסתר בקשי בת ה-44, אם לארבעה ילדים וגננת במקצועה, החליטה לעשות מעשה יוצא דופן ונדיר ולתרום כליה לאדם שאינה מכירה. התרומה שלה הצילה את חייה של אפרת בת ה-14. ניתוח ההשתלה בוצע במרכז שניידר.
"וואלה", 13.12.21