תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודעכשיו במרכז שניידר: מחקר בנושא תזונה מותאמת אישית לבני 11-6
המכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, מקיים בימים אלה מחקר המיועד לילדים בריאים בגילאי 11-6, והינו המשך למחקר החדשני שנעשה במכון ויצמן לאוכלוסיה הבוגרת, בו נמצא כי תגובת הסוכר בגוף לאחר צריכת מזונות שונים הינה אישית ומתווכת על ידי חיידקי המעי. זהו המחקר הראשון בנושא תזונה מותאמת אישית שנעשה בילדים. המחקר החל לפני כשנתיים ונעצר עקב הקורונה, ובימים אלה שב ומתחדש.
חיידקי המעי בגוף אחראים על תפקוד כללי תקין, על הסיכון לתחלואה ועל פירוק המזון. בגוף האדם נמצאים מיליארדי חיידקים מזנים שונים, ולכל אחד מאיתנו הרכב שונה של חיידקים כאלה. המחקר יבחן כיצד המזונות השונים משפיעים על רמת הסוכר בילדים, וזאת לאחר שבמבוגרים נמצא כי לכל אחד מאיתנו חתימה אישית של מזונות "טובים" ומזונות "רעים" שאינם בהכרח מה שכולנו חושבים.
המחקר עוד יבדוק באם תזונה ים תיכונית המאופיינת במזון טרי ומקומי, מבושל בבית, המכיל מגוון מקורות צמחיים (ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות) הרבה שמן זית וגם מוצרי חלב, דגים וזרעים למיניהם, עדיפה בילדים. בהתאם לממצאים, יינתנו לילדים המלצות תזונתיות אישיות שיעזרו לשמור על רמת סוכר מאוזנת בדם ולצמצם תחושת רעב, עלייה במשקל, סיכון לסוכרת, יתר לחץ דם, כבד שומני, מחלות לב ועוד. ההשתתפות במחקר כוללת חיבור למד ניטור סוכר רציף, מתן דגימות דם, שתן וצואה של המשתתפים ומעקב במשך שבועיים.
לפרטים והרשמה ניתן לפנות למנהלת המחקרים במכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד, רעות קליין במייל: [email protected] או בטלפון 03-9253039