תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודחיסון קורונה עבור נערים ונערות עם מחלות מעי דלקתיות
חיסון קורונה עבור נערים ונערות עם מחלות מעי דלקתיות
משפחות יקרות,
לפני מספר ימים החלה מדינת ישראל במבצע חיסונים נרחב כנגד נגיף הקורונה. כרגע אושר לשימוש בארץ החיסון של חברת Pfizer, המבוסס על טכנולוגיית RNA. חיסון זה נבדק בניסוי בו השתתפו למעלה מ-30,000 נבדקים, ובמסגרתו נצפתה יעילות רבה במניעת הדבקה של קורונה ובמניעת מחלה קשה. חשוב להדגיש כי רק מרכיב קטן וחלקי של הנגיף (בצורת RNA) מוזרק לגוף, ולכן אין סכנה שהחיסון ידביק אנשים שבאים במגע עם המחוסן או שיגרום לתחלואה של קורונה. מסיבה זו, גם אנשים שמקבלים תרופות שמדכאות את מערכת החיסון (כולל סטרואידים, תרופות ביולוגיות ותרופות אחרות כולל אימוראן ומתוטרקסט) יכולים לקבל את החיסון. תופעות הלוואי של החיסון מעטות יחסית ודומות לחיסון שפעת, כולל כאב מקומי קל באיזור ההזרקה ולעתים חום והרגשה כללית רעה.
החיסון של Pfizer אושר לשימוש בישראל בבני 16 שנים ומעלה. בשלב הראשון הוחלט בישראל לחסן את האוכלוסייה מעל גיל 60 ואוכלוסיות בסיכון. חולים במחלות מעי דלקתיות נחשבים לקבוצת סיכון מסויימת, בשל אופי מחלתם ולאור הטיפולים הניתנים במחלות אלו. ההמלצה בקרב מבוגרים עם מחלות מעי דלקתיות הינה לקבל את החיסון כעת. לאור זאת, אנחנו ממליצים כי נערים מעל גיל 16 שנים עם אבחנה של מחלת מעי דלקתית יקבלו את החיסון דרך קופת החולים, בלי קשר לטיפול התרופתי אותו הם מקבלים.
מספר נקודות נוספות שחשוב להדגיש:
-
בשלב זה החיסון אינו מאושר בילדים בני פחות מגיל 16, גם אם יש להם מחלות רקע.
-
במידה ויש היסטוריה של אלרגיות משמעותיות עם תגובות אנפילקטיות, יש להיוועץ עם רופא מטפל בנוגע למתן החיסון. יחד עם זאת, כל עוד אין רגישות למרכיב מסוים בחיסון ניתן לקבל את החיסון, אך נדרשת השגחה לאחר מכן.
-
מתן החיסונים יתבצע דרך קופת החולים ולא בבית החולים.
-
בלי קשר לחיסון, חשוב להקפיד במשנה זהירות על ההנחיות הקיימות, כולל עטיית מסיכה, הגבלת השתתפות בהתקהלויות וצמצום השהות במרחבים הומי אדם.
-
חשוב גם להקפיד על המשך הטיפול התרופתי כפי שנקבע במרפאה, הגעה מסודרת לביקורים במרפאות ועדכון הצוות באשר לשינויים במצב הרפואי.
בברכת בריאות שלמה,
צוות המרכז למחלות מעי דלקתיות,
המכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד,
מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל
כתבות נוספות
- מחלות דלקתיות של המעי, 21.01.2024
- הנחיות לשעת חירום - המכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד, 22.10.2023
- הנחיות לשעת חירום - ילדים עם קרוהן וקוליטיס, 18.10.2023
- פחד מפני בדיקות דם – טיפים להורה ולילד, 11.05.2017
- היבטים פסיכולוגיים בהתמודדות עם מחלת מעי דלקתית, 11.05.2017
- עצירות אצל תינוקות וילדים: הצד הפיזיולוגי והצד הפסיכולוגי, 10.09.2015
- אנטיביו - תרופה ביולוגית למחלות מעי דלקתיות, 14.06.2015
- קולונסקופיה בילדים: מצלמה זעירה בצינור גמיש, 03.08.2014
- צליאק – כשהגלוטן פוגע ברירית המעי, 28.04.2014
- קפסולה אנדוסקופית: צילום וידאו במעי הדק, 28.04.2014