חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

מידע והמלצות לחזרה לשגרה בטוחה בעת קורונה

הנחיות לילדים ובני המשפחה אשר במעקב במכון הנפרולוגי במרכז שניידר
פורסם: 07.05.20 | עודכן: 10.05.20


הורים ומטופלים יקרים,

מגפת הקורונה הכניסה בחודש האחרון את מדינת ישראל ל"סגר". חיי היום יום שלנו השתנו, למדנו עליה ואנחנו עדיין לומדים עליה כל הזמן. לשמחתנו במדינת ישראל המגפה בשליטה ומספר החולים סה"כ נמוך. בימים האחרונים מדברים על חזרה לשיגרה חדשה, כולל חזרה ללימודים. לאור כל זה יש מספר דברים שרצינו להדגיש בפניכם: 

  1. וירוס הקורונה עלול לגרום למחלה קשה, אבל בעיקר באנשים מבוגרים שגילם מעל ל- 70. הפגיעה שלו בילדים היא בדרך כלל קלה. אין עד כה מידע או עדויות מהעולם למחלה קשה יותר בילדים עם מחלות כליה כרוניות. בנוסף, אחרי כמה חודשים שמחלה נמצאת בארץ לא היה עד היום מקרה של ילד שהיה במעקב שלנו (ויש לנו מאות כאלה) ושחלה בקורונה. 

  2. השבוע התחיל שלב נוסף של חזרה לשגרה: חזרה הדרגתית ללימודים. לאחר קיום התייעצויות עם איגודי הילדים במקצועות העל גיבש האיגוד לרפואת ילדים, בראשותו של פרופסור שי אשכנזי, המלצות לחזרה ללימודים של ילדים אלו. לגבי ילדים המטופלים במכון שלנו אנו סבורים כי: 

    ילדים שאינם בקבוצת סיכון: מחלת כליות כרונית (CKD), רפלוקס בדרכי השתן, יתר לחץ דם מטופל ומחלות טובולאריות שונות.

    ילדים שנחשבים בקבוצת סיכון: מושתלי כליה וילדים המקבלים תרופות לדיכוי מערכת החיסון (סטרואידים, סלספט, פרוגרף, ריתוקסימאב). חשוב לדעת שאין עד כה שום עדות שגם ילדים אלה הם בסיכון מוגבר לחלות בתחלואה קשה יותר אם יידבקו בוירוס הקורונה (ככל הנראה היותם ילדים היא גורם מגן הרבה יותר מהיותם מקבלי טיפול מדכא חיסון).

    * הנחייה ראשונית זאת נלקחה מתוך דאגה לכם ולבני משפחותיכם. משרד החינוך רוצה לראות בשלב ראשון כיצד בית הספר מתפקד בהתאם להנחיות לפני שאתם תחזרו אליו.
  3. אם תחזירו את ילדיכם ללימודים, יש לעודד אותו להקפיד על הנחיות משרד הבריאות בנושא חבישת מסיכה, שטיפת ידיים והקפדה על מרחק של 2 מ'.

  4. אם ילדכם יישאר בשלב ראשון בבית בשל חשש להיותו שייך לקבוצת סיכון, אין מניעה כי ילדים אחרים במשפחה או הורים יחזרו למסגרות שלהם, כל זמן שהם יקפידו על כללי משרד הבריאות.

  5. נהלי המרפאה ובית החולים גם כן השתנו: יש בדיקת חום בכניסה לבית החולים והפניה של כל אדם החשוד כחולה למסלול אבחון וטיפול נפרדים וייעודיים. יש נהלים חדשים בנוגע לחדר המתנה. המטרה של כל זה היא לשמור עליכם ועלינו. התחושה שלנו היא שעד כמה שזה יישמע מוזר, רוב שטחי בית החולים ובמיוחד המרפאה שלנו הם מקומות בטוחים בעת המגפה, במיוחד אם נקפיד על הכללים הבאים:
    • לעטות מסיכה כירורגית על האף והפה.
    • בעת ההמתנה לתורכם, להקפיד על מרחק 2 מ' ממבקרים נוספים. אם המרפאה עמוסה- ניתן להמתין מחוץ לחדר ההמתנה.
    • להגיע מלווים בהורה אחד בלבד.
    • הימנעות ממגע עם ילדים אחרים, אין להעביר חפצים אישיים ביניכם לבין מטופלים אחרים.
    • להקפיד על היגיינת ידיים לעתים קרובות, עם ספטול או מים וסבון.   

לסיכום:
שמירה על בטיחות המטופלים היא בעדיפות עליונה של בית החולים. הצוות המטפל מודע לכך שיש לכם שאלות ואתם דואגים ומתלבטים איך לנהוג ומה לעשות ובעיקר "עד כמה הווירוס החדש הזה מסכן אותי ואת בני משפחתי". שאלות אלו הן טבעיות ונשמח לענות עליהן בביקורת הקרובה במרפאה.

ניתן לקבל מידע מורחב בנושא נגיף הקורונה באתר שניידר. במידת הצורך ניתן ליצור קשר בשעות הבוקר בימי פעילות המרפאה: ראשון, שלישי, רביעי וחמישי, בטלפון: 03-9253692 ובשעות הערב עם רופא כונן דרך המיון בטלפון: 03-9253777.

במידה ונהלי משרד הבריאות בנוגע להשתתפות ילדים השייכים לקבוצות סיכון במסגרת הלימודית תתעדכנה, נעדכן את הנחיותינו בעמוד המכון הנפרולוגי



פרופ' דניאל לנדאו
בשם צוות המכון

עבור לתוכן העמוד