תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודתוך 3 שעות מלידתו: ניתוח חירום בדרכי העיכול הציל את חייו של פג שנולד בשבוע 29
אסתר ממושב שפיר בדרום הארץ, היתה בשבוע ה-27 להיריון כשביצעה בדיקת אולטראסטונד שגרתית לעובר, בה עלה חשד להרחבת לולאות המעי בעובר. היא הופנתה ליחידת אולטראסאונד גיניקולוגית ומיילדותית בבית החולים קפלן, שם בוצעו מספר בדיקות אולטראסאונד ממוקדות, לפיהן חשדו הרופאים כי העובר הקטן סובל מתסביב של המעיים.
בשבוע ה-29 להיריון הועברה אסתר לבית החולים בילינסון, שם בוצעה בדיקת אולטראסאונד ביחידת האולטראסאונד המיילדותי. בהתייעצות עם צוות המערך הכירורגי במרכז שניידר, איבחנו כי העובר אכן סובל מתסביב של המעי, באופן המחייב התערבות כירורגית מהירה בעובר. תסביב של המעי הוא מצב שבו כתוצאה מסיבוב המעי על צירו, חלה פגיעה באספקת הדם למעי, ועקב כך נמק וסיכון לחיי העובר.
עוד באותו היום, כשהיא בשבוע ה-29 להיריון, עברה אסתר ניתוח קיסרי חירום, על מנת להציל את חייו של בנה. הפג הקטן הועבר למחלקת הפגים במרכז שניידר, עבר צילום רנטגן שאישר את אבחנת תסביב המעי, ומיד לאחר מכן, עבר סידרת בדיקות והכנה לניתוח, שייערך עוד באותו היום.
בכדי לבצע את הניתוח המורכב בפג הקטן, נערכו אנשי צוות רבים, ביניהם: כירורגים מומחים בכירורגיית ילדים, נאונטולוגים, מרדימים, צוות אחיות חדר הניתוח ועוזרי הרדמה.
שלוש שעות בלבד לאחר שנולד, הוכנס לחדר הניתוח, שם נותח בניתוח חירום על ידי צוות הכירורגים מהמחלקה לכירורגית ילדים במרכז שניידר, אשר במיומנות רבה, הצליחו להציל את מרבית המעיים של היילוד, תוך יצירת המשכיות בין המקטעים הבריאים במעי, באופן שיאפשר חיים רגילים לחלוטין, ככל התינוקות. לאחר הניתוח הועבר הפג בחזרה למחלקת הפגים, להמשך השגחה והתאוששות מהניתוח. מצב שבו תסביב המעי מתגלה בשלב העוברי הינו נדיר. קבלת החלטה מהירה ואפקטיבית על ידי הצוותים הכירורגיים ושיתוף פעולה רב תחומי, אפשרו מתן מענה מידי והצלת חיים.
ד"ר אלנה דלוגי, מ"מ מנהל המערך הכירורגי במרכז שניידר, סיפרה בהתרגשות: "אנו בשניידר מנוסים בניתוחים כירורגים גם בפגים קטנים ותינוקות, אך הסיפור הזה ריגש אותנו במיוחד. היה ברור לנו שאנו מצילים את חייו של הפג הקטן, שאם היה ממשיך להתפתח ברחם אמו ללא התערבות כירורגית, חייו היו בסכנה ממשית. לשמחתי הרבה הצלנו את חייו ואת איכות חייו, הוא יוכל לחיות חיים רגילים לחלוטין, ללא תלות בתזונה מיוחדת או בעזרים חיצוניים".
אסתר, אמו של הפג הקטן אמרה: ״בעלי ואני מאמינים בהשגחה פרטית של הבורא שהביא אותנו בזמן הנכון למקום הנכון עם האנשים הטובים ביותר. אנחנו רוצים להודות לד"ר ינון חזן, מנהל יחידת אולטרסאונד גינקולוגית ומיילדותית בית חולים קפלן, על הגילוי המוקדם והדאגה. אנחנו רוצים להודות לד״ר אלנה דלוגי ולצוות המערך הכירורגי בשניידר וצוות מחלקת הפגים בשניידר על הטיפול המסור בבנינו הקטן, על הנגישות, העידכון היומי והמענה לכל שאלה בכל זמן נתון, לאחיות המסורות על הטיפול בתינוק ועל הזמינות כלפינו והיחס החם והטוב״.