חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

MRI בילדים: בדיקה בשדה מגנטי

בבדיקה זו ניתן לסרוק את האיברים הפנימיים של גוף האדם באמצעות תהודה מגנטית ובאופן לא פולשני. מכשיר ה-MRI פועל באמצעות שדה מגנטי רב עוצמה וגלים אלקטרו מגנטיים, הדומים לגלי רדיו
פורסם: 26.04.21 | עודכן: 15.08.24


מהי בדיקת MRI?

בדיקת MRI נועדה לסרוק את האיברים הפנימיים של גוף האדם באמצעות תהודה מגנטית ובאופן לא פולשני. מכשיר ה-MRI פועל באמצעות שדה מגנטי רב עוצמה וגלים אלקטרו מגנטיים, הדומים לגלי רדיו. בבדיקת MRI לא נעשה שימוש בקרני רנטגן.


האם בדיקת MRI בילדים מתבצעת בהרדמה?

כדי שבדיקת ה-MRI תהיה יעילה ומהימנה, על הילד לשכב בתוך המכשיר לאורך כל זמן הבדיקה, ללא תזוזה. לפיכך, תינוקות וילדים קטנים מבצעים בדיקה זו בהרדמה מלאה, ואילו ילדים גדולים יותר, המסוגלים לשכב ללא תזוזה, יבצעו בדיקה זו, בדרך כלל, ללא הרדמה.


לידיעתכם, בבדיקות MRI ללא הרדמה, לא נדרש צום. בבדיקות MRI בהרדמה, ילדכם חייב להגיע לבדיקה בצום.
המידע אודות הצורך בהרדמה כללית, לפי גילו של הילד ולפי שיקולים נוספים, יימסר להורים בשיחה הטלפונית לתיאום התור לביצוע הבדיקה.

כיצד מתבצעת הבדיקה?

בדיקת ה-MRI מתבצעת כאשר הילד נמצא במצב שכיבה וללא תזוזה בתוך מכשיר ה-MRI. המכשיר מצויד במפתח רחב, נוח ומרווח, אשר מקל על שהות הילד המטופל בתוך המכשיר. בבדיקות המתבצעות ללא הרדמה, אחד ההורים יכול לשהות לצד הילד בעת הבדיקה.


בבדיקה המתבצעת בהרדמה, ילדכם ישן ולא יחוש כל אי נוחות או כאב. הצוות המטפל בו כולל רופא מרדים, רופא רדיולוג, רנטגנאי ואחות. במשך הבדיקה ילדכם יחובר למכשירי ניטור, המאפשרים פיקוח וביקורת על ההרדמה, על הנשימה ועוד.

כיצד תכינו את ילדכם לבדיקה?

חשוב לשתף את הילד בתהליך שהוא עתיד לעבור ולהסביר לו את הסיבה לביצוע הבדיקה, זאת בהתאם לגילו, רצונו ואופיו.

מומלץ לצפות בסרטון ההכנה שהפקנו יחד עם הילד לקראת ביצוע הבדיקה:



מה יקרה בהגיעכם לבדיקה?

בהגיעכם למכון ה-MRI, תתקבלו במזכירות ותתבקשו למלא שאלון לאיתור גורמי סיכון לביצוע הבדיקה.

  • אם הבדיקה מתבצעת ללא הרדמה, תתבקשו להמתין לתורכם בחדר ההמתנה עד שצוות המכון יקרא לכם להיכנס לביצוע הבדיקה.
  • לבדיקה מסוג זה אסור להיכנס עם מתכות כלשהן. בכניסה לאזור ההמתנה הפנימי, תופנו לחדר הלבשה ללבישת בגדים ייעודיים.
  • אם הבדיקה מתבצעת בהרדמה, תופנו לשיחה עם האחות והרופא המרדים, ותתבקשו לחתום על הסכמה לביצוע הרדמה. עם סיום תהליך הקבלה, לפי שיקול דעתו של הרופא המרדים, אחד ההורים ילווה את הילד לחדר הבדיקה וישהה לצידו עד שיירדם.
  • חשוב: אין כניסה למתחם ה-MRI עם נשק.

כמה זמן אורכת הבדיקה ומי מוסר את התוצאות?


בדיקת ה-MRI אורכת כשעה-שעה וחצי, בהתאם לסוג הבדיקה. פענוח הבדיקה מתבצע על ידי הרופא הרדיולוג. התוצאה תופיע במערכת הממוחשבת של הכללית, הנגישה לכל רופאיה, מומלץ לתאם עימם פגישה כשבוע לאחר מועד ביצוע הבדיקה. 

על מטופל שאינו מבוטח בכללית לידע את מזכירת המכון עם ההגעה לבדיקה, המטופל יקבל סיסמה אישית לצורך הוצאת התשובה ובמקביל התשובה תועבר לרופא המפנה. כ-20 דקות לאחר תום הבדיקה, ניתן לקבל את הדיסק של הבדיקה במכון הדימות בשניידר.

מה יקרה עם סיום הבדיקה?

אם הבדיקה מתבצעת ללא הרדמה, עם סיום הבדיקה תשוחררו לביתכם.


אם הבדיקה מתבצעת בהרדמה, בסיום הבדיקה יועבר ילדכם לחדר ההתאוששות להשגחה. עם תחילת ההתעוררות יתאפשר לכם לשהות ליד הילד. תהליך ההתעוררות מההרדמה הוא הדרגתי ולכן, תחילה ילדכם יהיה מנומנם ולעיתים מבולבל ולא שקט. 


ברוב המקרים, תוך זמן קצר מתום ההרדמה, תקבלו אישור מאחות ההתאוששות להאכיל את הילד, תחילה במזון רך בלבד. כאשר הילד יחזור לערנות מלאה ולפי הערכת צוות ההתאוששות, תשוחררו לביתכם.

אם הבדיקה מתבצעת לפג או תינוק מתחת לגיל 4 חודשים, תבוצע הבדיקה בהרדמה ולאחר מכן יאושפז התינוק למשך 24 שעות להשגחה לאחר ביצוע הרדמה.

ביום הבדיקה עליכם להביא את הטפסים הבאים:

  • התחייבות כספית מקופת החולים (טופס 17) ל-MRI, על פי הקודים שנדרשו בהפניה מהרופא.
  • הפניה לבדיקה הכוללת פירוט הבעיות הרפואיות ורשימת התרופות שהילד נוטל.

מה נדרש לבדיקה

  • כל ילד חייב בליווי אחד מהוריו או אפוטרופוס.
  • יש להביא שתייה וארוחה לילד, שתינתן לאחר ההתעוררות מההרדמה.

הנחיות לצום לפני בדיקות MRI בהרדמה

תינוקות עד גיל שנה:

  • בתזונה המבוססת על הנקה או תמ"ל בלבד, נדרש צום של 4 שעות.
  • בתזונה הכוללת מזון נוסף להנקה או תמ"ל, כמו דייסה או מאכלים מוצקים, נדרש צום של 6 שעות.

ילדים מעל גיל שנה:

  • נדרש צום של 6 שעות מהארוחה האחרונה.
  • ניתן לשתות מים או תה בלבד, עד שעה לפני ביצוע הבדיקה.
אנו מבינים כי קיים קושי בשמירה על צום אצל תינוקות וילדים קטנים, אך על מנת שהבדיקה תהיה בטוחה, חשוב להקפיד על משך הצום לפני ביצוע הבדיקה.

שימו לב!


מכשיר ה-MRI משמש את כל ילדי מרכז שניידר לרפואת ילדים וסדר ביצוע הבדיקות נקבע לפי שיקול דעת רפואי. מועד הבדיקה שנקבע הוא משוער, אנו מעריכים את סבלנותכם והבנתכם.
אם אינכם יכולים להגיע לבדיקה שתואמה לכם, אנא הודיעו על כך מוקדם ככל האפשר למכון ה-MRI. הודעתכם תאפשר לנו להיערך מחדש, לתאם לכם תור חלופי ולתאם תורים לילדים אחרים הזקוקים לבדיקה. מענה טלפוני זמין בימים ראשון עד חמישי בין השעות 08:00 – 15:00 בטלפון: 03-9253382.

לקבלת מידע נוסף ובירורים בנושא הרדמה, ניתןלשוחח עם רופא מרדים או אחות מצוות המכון. מענה טלפוני זמין בימים ראשון עד חמישי בין השעות 14:30 – 18:00 בטלפון: 03-9253791, או בימים שני וחמישי בין השעות 15:30 – 18:00בטלפון: 03-9253552.


נשמח לעמוד לשירותכם ולענות על כל שאלה,

צוות מכון דימות - MRI
מרכז שניידר לרפואת ילדים

עבור לתוכן העמוד